Ett bröd
* 6 gram jäst
* 250 gram vatten
* 110 gram stunsig surdeg
* 5 gram honung
* 360 - 400 gram vetemjöl special
* 10 gram havssalt
* 250 gram vatten
* 110 gram stunsig surdeg
* 5 gram honung
* 360 - 400 gram vetemjöl special
* 10 gram havssalt
Slamma upp jästen i vattnet och fortsätt med att blanda ut surdegen i vätskan. Häll i resten av ingredienserna (utom saltet) och kör i maskin 10 minuter. Häll i saltet och kör ytterligare 10 minuter. Lägg över degen i oljad bunke och låt jäsa 3 timmar under duk. Häll ut degen på mjölat bord. Sträck och vik in kanterna och lägg i smord 1,5 liters form, plasta och ställ i kylen till dess du tycker att degen jäst klart. Jag har inte vågat lämna den i kylen över natten...
Starta ugnen på 250 grader. Sätt in formen hyfsat långt ner och spraya lite in vatten. Efter 10 minuter sänker du temperaturen till 200 grader och gräddar minst 15 minuter till, eller till 98 graders innertemperatur.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar