50 gram jäst.
100 gram smör eller margarin.
1 liter mjölk.
1/2 dl sirap.
1 msk salt.
1/2 msk malen anis.
1/2 msk malen fänkål.
5 dl rågsikt.
18 dl vetemjöl.
Gör deg som du är van. Jäs under duk 20-30 minuter.
Ta upp på bakbord. Knåda väl. Dela i 12-14 bitar och rulla till bullar som får jäsa under bakduk 25-30 minuter.
Kavla ut till stora kakor sisådär 25 centimeter i diameter. Vila dem 5 minuter, nagga omsorgsfullt och grädda sedan cirkus 5 minuter i 250 grader, mitt i ugnen på en baksten som du fått i födelsedagspresent av Eva.
DÄR SKET DET SIG FÖR DOM FLESTA!
Och då behöver jag ju egentligen inte påpeka att bröden ska svalna på galler under duk.
Skriver det bara för att jag ska komma ihåg det själv.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar