lördag 11 maj 2013

Bagels


25 gram jäst
500 gram 37-gradigt vatten
25 gram salt
1/2 deciliter ljus sirap
720 - 780 gram vetemjöl special

Gör deg som vanligt. Jäs övertäckt i en timme.

Dela upp i 14 ämnen som du sen gör till ringar, antingen genom att rulla ut längder som du fäster ihop i ändarna, eller genom att göra bullar som du plattar ut en aning, borrar ett hål i och utvidgar tills du har en centrumöppning på ca. 2 centimeter.

Jäs övertäckt igen sisådär 20 minuter.

Nu kokar vi dom i vatten tillsammans med 2 matskedar socker.
2 minuter på vardera sidan.

Pensla med ägg, strö över något du gillar; vallmofrö, sesamfrö eller rostad lök och grädda sedan i 225 grader tills dom är läckert guldgula. Det tar ungefär 20 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar