- 50 gram jäst
- 20 gram salt
- 1 msk honung
- 0,5 dl olivolja
- 500 gram vatten
- 1 ägg
- 800 gram vetemjöl special eller annat bagerimjöl
- Olja till brödformarna
Lös upp jästen i vattnet.
Blanda i olivoljan, ägget, saltet och honungen.
Kör sedan ner mjölet ordentligt. Ett proteinstarkt mjöl kräver hårdkörning.
Låt jäsa i bortemot 1 timme.
Dela i två delar, rundriv och forma till limpor och stöka ner dom i oljade 1,5-litersformar.
Då blir dom stora som fan.
Nästa gång provar jag med 3 formar.
Det blev normalbröd.
Jäs ytterligare 30 minuter, eller åtminstone medan ugnen blir varm.
Snitta.
Grädda i 200 graders värme i nedre delen av ugnen minst 30-35 minuter.
Fortsätt 5 minuter till utan formarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar