lördag 30 juni 2012

FARSANS FORMFRALLA



  • 50 gram jäst
  • 20 gram salt
  • 1 msk honung
  • 0,5 dl olivolja
  • 500 gram vatten
  • 1 ägg
  • 800 gram vetemjöl special eller annat bagerimjöl
  • Olja till brödformarna
Lös upp jästen i vattnet.
Blanda i olivoljan, ägget, saltet och honungen.
Kör sedan ner mjölet ordentligt. Ett proteinstarkt mjöl kräver hårdkörning.
Låt jäsa i bortemot 1 timme.

Dela i två delar, rundriv och forma till limpor och stöka ner dom i oljade 1,5-litersformar.
Då blir dom stora som fan.
Nästa gång provar jag med 3 formar.
Det blev normalbröd.
Jäs ytterligare 30 minuter, eller åtminstone medan ugnen blir varm.
Snitta.
Grädda i 200 graders värme i nedre delen av ugnen minst 30-35 minuter.
Fortsätt 5 minuter till utan formarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar