lördag 30 juni 2012

RYSK PEDA



  • 60 g smör.
  • 300 g mjölk.
  • 50 g jäst.
  • 1 tsk salt.
  • 1 tsk socker.
  • 420 - 500 g vetemjöl, gärna special.
Pensling: uppvispat ägg.
Lull lull: sesam- eller vallmofrön.

Smält smöret. Häll i mjölken, värm till 37 grader.
Smula jästen, slå i degspadet. Lös upp jästen.
Dunka i resten av ingredienserna.
Jäs till 2x - runda svängar 30 minuter.

Dela i 4 och rundriv. (Jag gör 6, dom ryms fortfarande på en plåt)
Kavla ut till runda kakor. Lägg på plåt.
Ta ut en cirkel i mitten och lägg tillbaka i hålet.
Jäs 1 timme under bakduk.

Pensla och fröa.
Grädda i 200 grader ungefär 15 minuter.

Recept från jordbrukets provkök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar